TASARRUFLU OLMAYI ÖĞRENMEK İÇİN 10 İPUCU

TASARRUFLU OLMAYI ÖĞRENMEK İÇİN 10 İPUCU

Hayatınıza tasarrufu sokarsanız çocuklarınıza iyi bir örnek teşkil eder, onlara küçük yaşlardan itibaren tutumlu olma alışkanlığını kazandırabilirsiniz.

1) İhtiyacınızdan fazlasını almayın.

Alışveriş yaparken sadece rengi veya modeli biraz daha farklı diye sürekli yeni giysiler almak yerine “Gerçekten ihtiyacım var mı?” diye düşünebilirsiniz. Aynı şey yiyecek ve ev malzemeleri için de geçerli. İhtiyaçlarınızı düzenli oalrak listelemeniz ve sadece gerekli olanları almanız daha iyi bir fikir değil mi?

 

ihtiyacinizdan-fazlasini-almayin.jpg

2) Kredi kartlarınızın sayısını azaltın.

Herkesin 3-5 tane kartı var ve harcadıkça limitleri yükseltiliyor, bu da daha fazla harcama yapmanıza neden oluyor. Buna bir dur demek için kart sayınızı düşürebilir ve sadece 1-2 tane kartla idare edebilirsiniz. Ödemelerinizi nakit yapmanız daha iyi, böylece harcama yaparken iki kez düşüneceksiniz.

 

kredi-kartlarinizin-sayisini-azaltin.jpg

3) Sezon sonunu bekleyin.

Sezon açılışında 400 lira olan bir paltoyu, sezon bitiminde dörtte bir fiyatına alabilirsiniz. Kış bitiminde yapacağınız alışveriş sayesinde bir sonraki kışa pek çok yeni parçayla girebilirsiniz. Acil ihtiyacınız olmayan parçalar için indirim zamanları gayet idealdir. Bildiğiniz ve güvendiğiniz markaların ürünlerini internetten de son derece ekonomik fiyatlara satın alabilirsiniz.

 

sezon-sonunu-bekleyin.jpg

4) Evde saç bakımının sırlarını keşfedin.

Yeni kesimler, yeni renk seçenekleri, biraz balyaj, biraz besleyici serum… Kuaförler tatlı dilleriyle sizi bir yandan güzelleştirirken, öte yandan yüklüce ödemelere kapı açarlar. Ne kadar az giderseniz o kadar az masraf edersiniz. Kolay kullanılan modeller ve renklerle pek çok bakımı evde de yapabilirsiniz, saçlarınızı kendiniz boyayabilir, saç bakımıyla ilgili sırları keşfedip uygulayabilirsiniz.

 

evde-sac-bakiminin-sirlarini-kesfedin.jpg

5) Dışardan yemek söylemeyi azaltın.

Evde hazırlanan yiyecekler daha sağlıklı, lezzetli ve ekonomiktir. Çok yorgun olduğunuz zamanlar haricinde yemeğinizi kendiniz pişirin.

6) Atmayın, değerlendirin.

Fazla pişirdiğiniz yemekleri atmayın, farklı bir şekilde değerlendirin veya küçük bir kaba koyarak derin dondurucuya kaldırın. Artık kullanmadığınız eşyaları da “yukarı dönüşüm” çerçevesinde ele alın; perdeyi yastık kılıfına, eski çatalları askılığa çevirmek gibi.

7) Ürünleri tamamen bitene kadar kullanın.

Ucundan sıkmaya veya dibine vurarak dökmeye üşendiğimiz için tam bitmeden çöpe atılan diş macunu, şampuan, deterjan gibi ürünleri atmayın, biraz sulandırarak kullanmaya devam edin.

urunleri-tamamen-bitene-kadar-kullanin.jpg

8) Elektriği fazla harcamayın.

Elektrik gerçekten pahalı, bu nedenle dikkatli kullanın. Kullanmadığınız odaların lambalarını söndürün, beyaz eşyalarınızda arıza varsa tamir ettirin, yeni alacaksanız yüksek enerji tasarrufluları tercih edin, makinelerinizi elektriğin daha indirimli olduğu saatlerde kullanmaya çalışın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR